Maison Neuve image

Verkoop- en annuleringsvoorwaarden Maison Neuve

Hoe wij omgaan met onder meer reserveringen, annuleringen en verantwoordelijkheden kunt u hieronder lezen in onze voorwaarden. Deze zijn gebaseerd op de Franse wet- en regelgeving met betrekking tot chambres d’hôtes. Deze vertaling is slechts ter info. Alleen aan de franstalige versie kunnen rechten worden ontleend.

Artikel 1 - Verblijf

We doen onze uiterste best uw verblijf bij ons zo aangenaam mogelijk te maken. We zijn vastbesloten om onze gasten persoonlijk te ontvangen om hen een aangenaam verblijf te garanderen en om hun kennis van de regio te vergroten.

Artikel 2 - Duur van het verblijf

Door ondertekening van het contract voor een bepaalde periode kan men zich in geen geval beroepen op enig recht op een langer verblijf. Uiteraard bekijken we in overleg de mogelijkheden.

Artikel 3 - Bekrachtiging reservering

Verblijven zijn alleen gegarandeerd na ontvangst van een aanbetaling. De betalingen worden geïnd bij de reservering (of ontvangst indien ad hoc). De aanbetaling zal uiterlijk binnen 7 dagen worden betaald, te rekenen vanaf de datum van de reserveringsaanvraag.

De gevraagde aanbetaling is minimaal 25% van de totale prijs van het verblijf met een minimumbedrag van één nacht voor de kamers of 1/3 van de prijs van 3 nachten voor de accommodatie (inclusief toeristenbelasting). De rest van het totale bedrag moet minimaal 4 weken voor aankomst in ons bezit zijn. Voor boekingen binnen 4 weken voor de huurperiode moet de totale huursom onmiddellijk worden betaald. Het bedrag van de huur moet zijn betaald voordat u de Gite of de kamer / kamers kunt gebruiken.

Voor de Gîte geldt verder dat de borg van € 150,00 bij aankomst dient te worden betaald. Wij gaan er van uit dat u de gîte achterlaat zoals u hem aantrof bij aankomst, netjes en met complete en in goede staat verkerende inventaris. Mocht dit niet zo zijn behouden wij ons het recht de kosten door te berekenen. Bij vertrek wordt de borgsom aan u terug gegeven, eventueel na inhouding van de kosten voor herstel / reparatie.

Betaling van het aanbetaling kan worden gedaan middels:

  •     cheque (franse bankcheque, t.g.v. Mme MEKAOUI, Chaida)
  •     via bankoverschrijving: Rekening 66 07 06 61 196 (Credit Agricole - Centre France), te betalen aan Mevrouw MEKAOUI, Chaida, Le Pirasset, Grandval 63890, Frankrijk. IBAN: FR76 1680 6004 0066 0706 6119 696 BIC: AGRIFRPP868

Uw reservering wordt definitief na ontvangst van de aanbetaling. De betaling van een aanbetaling impliceert de aanvaarding van deze voorwaarden en bepalingen van “Maison Neuve”.

Artikel 4 - Annulering door de opdrachtgever

Alle annuleringen moeten worden aangemeld per brief of e-mail gestuurd naar de eigenaar.

Annuleringskosten in geval van annulering

  •     meer dan 20 dagen voor aankomst: € 10,00 voor administratieve kosten.
  •     tussen de 20e en 15e dag voor aankomst: 25% v.d. betaling.
  •     tussen de 15e en 10e dag voor aankomst: 50% v.d. betaling.
  •     tussen de 10e en de 5e dag voor aankomst: 75% v.d. betaling.
  •     minder dan 6 dagen voor aankomst: 100% v.d. betaling.

Indien u niet aankomt vóór 19 uur op de geplande datum van aankomst, dan vervalt het contract / de reservering en kan de eigenaar weer vrij beschikken over de kamers / Gîte. De aanbetaling blijft in bezit van de eigenaar en deze behoudt zich het recht voor om het saldo van de prijs van het verblijf te claimen. Mocht u vertraging oplopen tijdens uw reis, laat u ons dit a.u.b. weten, zodat we hier rekening mee kunnen houden.

In geval van een verkort verblijf, kan de eigenaar het volledig overeengekomen verblijfsbedrag eisen.

Artikel 5 - Annulering door de eigenaar

Wanneer vóór het begin van het verblijf, de eigenaar van het verblijf annuleert, dan dient hij zijn cliënt informeren middels een aangetekend schrijven. De reeds betaalde bedragen zullen onmiddellijk terugbetaald worden aan de klant.

Artikel 6 - Aankomsttijd

De aankomsttijd, op de opgegeven dag van de reservering, is van 15u tot 19u. Vergeet a.u.b. niet te bellen als u aankomt na 19 uur.

Artikel 7 - Vertrektijd

Kamers zullen uiterlijk worden verlaten om 11.00 uur.

Artikel 8 - Betaling van het saldo van de accommodatie

Het saldo van het verblijf, drankjes en aanvullende zaken die niet in het contract zijn vernoemd zal worden betaald bij vertrek.

Artikel 9 – Toeristen belasting

Deze belasting is een lokale belasting die de klant moet betalen aan de eigenaar, die vervolgens betaalt deze aan de overheid.

Artikel 10 – Wisseling van kamers

Zonder dat de klant enige aanspraak kan maken op een vergoeding, behoudt de eigenaar zich het recht voor de oorspronkelijk kamer voorbehouden aan de klant te wijzigen in een kamer met dezelfde of een hogere capaciteit. In dergelijke gevallen blijven de kosten van de reservering ongewijzigd.

Artikel 11 - Capaciteit

Het contract is opgesteld voor een bepaald aantal personen. Als het aantal personen groter is dan dit overeen gekomen aantal, dan heeft de eigenaar het recht deze extra personen te weigeren. Deze weigering kan niet worden beschouwd als een wijziging of beëindiging van de overeenkomst door de eigenaar. Bij het vertrek van de klant, zal geen restitutie worden verleend.

Artikel 12 - Huisdieren

Huisdieren zijn niet toegestaan.

Artikel 13 - Levensstijl, gebruik van het verblijf

Naleving van een bepaalde levensstijl wordt gevraagd aan alle gasten om  de rust van de locatie en het comfort van de gasten te waarborgen. Daarnaast wordt verzocht niet te roken in het hele pand. De klant verbindt zich ertoe de instructies op te volgen van hoe zich te gedragen bij “Maison Neuve”, alsmede de algemene verkoopvoorwaarden. De klant stemt ermee in om de kamers aan het eind van het verblijf in perfecte staat achter te laten en te verklaren te accepteren, en financieel te dragen, de eventuele schade waarvoor hij verantwoordelijk is. Kinderen die zich bij “Maison Neuve” bevinden vallen onder de uitsluitende verantwoordelijkheid van hun ouders. De keuken is niet bruikbaar/beschikbaar voor de gasten.

Artikel 14 - Wijzigingen

Deze verkoopvoorwaarden kunnen op elk moment en zonder voorafgaande kennisgeving onderhevig zijn aan veranderingen. De acceptatie en naleving van deze voorwaarden van de verkoop / levering worden geacht te zijn geaccepteerd bij de betaling van aanbetaling.

Artikel 15 - Geheimhouding

Volgens de wet van 6 januari 1978, hebt u het recht op toegang en rectificatie van gegevens die u betreffen. “Maison Neuve” zal niets van deze gegevens doorsturen / overdragen aan andere bedrijven of organisaties.

Artikel 16 - Geschillen

Elke bezwaar met betrekking tot de inventaris moet worden voorgelegd aan mevrouw  MEKAOUI, Chaida binnen drie dagen na de datum van aankomst.
Elke andere claim m.b.t. een verblijf moeten worden ingediend per brief, zo spoedig mogelijk aan mevrouw MEKAOUI, Chaida.

Compteur d'affichages des articles
822119